Merhabalar. Aydın efelerde bulanan 16 dairelik apartmanımızda 1 sene önce yönetici toplantı yaptı. Toplantıya katılım sağlanmadı. 2 gün sonra yönetici toplantıya katilim sağlanmadığı için borçları toplayamadığı için tek taraflı fesih ediyorum diye kapıya kâğıt astı 1 senedir yöneticimiz bulunmuyor. Haliyle bina şuanda kaos halinde. Benim bildiğim kadarıyla 1. Toplantı yapılır katilim sağlanmaz ise 7-15 gün arasında 2. Toplantı yapılır. 2. Toplantıya da katilim sağlanmaz ise sulh hukuk mahkemesine başvuru yapılır dışarıdan bir yönetici (bina yönetim şirketleri) atanması sağlanır.
Yönetici 1. Toplantıdan sonra istifa edebilir mi? Edebilirse de yasal olarak geçerliliği var mi? İstifa edildiğinde de toplantı ayarlayıp yenisi seçtirmek zorunda diye biliyorum.
2. Olarak Cimer'e şikayet edilse herhangi bir sonuç çıkar mı? Ben 16 daireden birisiyim ve sürekli binanın herhangi bir yeri için zilime basılıp rahatsız ediliyorum. Hatta sükûnetimi koruyamama aşamasına geldi. Yasal haklarımı ve neler yapmam gerektiğini öğrenmek istiyorum. Cevap yazan herkese şimdiden teşekkür ederim.
Yönetici 1. Toplantıdan sonra istifa edebilir mi? Edebilirse de yasal olarak geçerliliği var mi? İstifa edildiğinde de toplantı ayarlayıp yenisi seçtirmek zorunda diye biliyorum.
2. Olarak Cimer'e şikayet edilse herhangi bir sonuç çıkar mı? Ben 16 daireden birisiyim ve sürekli binanın herhangi bir yeri için zilime basılıp rahatsız ediliyorum. Hatta sükûnetimi koruyamama aşamasına geldi. Yasal haklarımı ve neler yapmam gerektiğini öğrenmek istiyorum. Cevap yazan herkese şimdiden teşekkür ederim.
Moderatör tarafında düzenlendi: